Rozdíl mezi obvyklým a nanovlákenným respirátorem

Víte jaký je rozdíl mezi obvyklým a nanovlákenným respirátorem? Nanorespirátor obsahuje nanovlákennou membránu, která tvoří spolehlivý ochranný filtr, například u respirátorů RESPILON®, případně dalších z naší nanonabídky. 

Nanovlákenný filtr se skládá z extrémně husté sítě tenkých vláken (1000x tenčích než lidský vlas). Otvory v tomto filtru jsou tak malé, že se viry zachytí, a zároveň jsou dostatečně velké, aby molekuly vzduchu prošly. 
Díky tomu se docílí skvělé prodyšnosti, kterou pocítíte během nošení respirační ochrany. 

Nanovlákenná membrána např. respirátorů RESPILON® mechanicky zabrání průchodu virů a bakterií v obou směrech. Filtrační účinnost je proto neměnná bez ohledu na vzdušnou vlhkost (tedy i lidský dech), na rozdíl od běžných respirátorů. 

U respirátorů RESPILON® VK respiPro je součástí akcelerovaný oxid mědi, který se nachází z vnitřní i vnější strany respirátorů řady VK, deaktivuje viry. Co to přesně znamená? Respirátory řady VK jsou samosterilizační a chrání nejen Vás, ale i Vaše okolí.
Viry, které přichází z vnějšího okolí, nebo od samotného uživatele, spolehlivě deaktivuje. Díky tomu jej můžete běžně sundávat a zase nosit, znovu a znovu. 

Jako další nano respirátor značky RESPILON® doporučujeme FFP2 RespiPro Carbon, který zajišťuje díky nanovlákenné membráně skvělý záchyt virů a bakterií. Respirátor má unikátní anatomický tvar, díky kterému perfektně padne obličej a nedochází tak k nežádoucímu podsávání vzduchu. RespiPro Carbon nabízíme ve dvou velikostech M a L.

Jako posleční respirátor značky RESPILON® představujeme RespiPro White, to je respirátor sloužící k ochraně proti nemoci COVID-19. Antivirový nano respirátor RespiPro White poskytuje díky nanovlákenné membráně ochranu 99,9 % proti virům. Je extrémně lehký a díky jeho anatomickému tvaru perfektně padne na každý obličej.