Co znamená styl oblékání nebo-li dress code business casual?

Styl nebo dress code business casual je běžný elegantní styl oblékání v denním pracovním, obchodním nebo podnikatelském prostředí, ideálně se zohledněním aktuálních sezónních (ročních) trendů. Měl by být hlavně pohodlný celodennímu nošení, jednotlivé části by měly být sladěné, doplněné vhodným doplňkem, celkově zaujmout, nejlépe udělat zapamatovatelný dojem pro Váš protějšek, ať už z řad obchodních partnerů, nebo kolegů, natož nadřízených. To vše Vám může pomoci k lepším výsledkům.

Dámy si mohou vzít šaty, kalhotové nebo sukňové kostýmky, společenské kalhoty nebo sukně. v kombinaci s halenkou, košilí doplněné svetříkem nebo vestou, sakem snad. Délka spodní části oděvu by měla dosahovat vždy ke kolenům, v některých kulturách raději i pod kolena. Velké výstřihy a krátké sukně a vyzývavé oblečení se nehodí, snad zcela vyjímečně, s konkrétním cílem:). Za Váš zájem o toto téma na Vás čeká sleva 100 Kč na první nákup - kód:byznysstyl2023 (objednávka alespoň za 600 Kč;)

Muži mohou zkombinovat klasické kalhoty (tzv. chinos) s volnočasovým neformálním sakem a košilí s dlouhým rukávem, kterou lze nahradit polo tričkem nebo rolákem. Límeček u vrchní části oděvu je žádoucí. Kravata není nutností. Pásek by měl barevně ladit s botami a ponožkami i s kalhotami. Elegantní boty nebo mokasíny by měly být kožené, spíše hnědé, černé se hodí více k obleku a večerní příležitosti. 

Na závěr si dovolíme připomenout, že je dobré mít nápaditý doplněk, který vypíchne Váš styl, zaujme na první pohled a hlavně ji ho Vaše okolí zapamatuje, připomene Vás i po delší době, může Vám tak přinést nové příležitosti, v paměti dotyčné osoby vybočíte z davu jeho kontaktů. Stejně tak můžete ke speciálním příležitostem vybrat drobný nebo větší dárek, kterým uděláte svému protějšku radost, získáte si i přízeň a náklonost.